Bereiden
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil en snijd de aardappels doormidden en kook ze in de pan met water in circa 20 minuten gaar.
Snijd de onderkant van de witlof en halveer de stronkjes in de lengte.
Verhit een scheut olijfolie in een brede bakpan en bak de witlof met de snijkant naar beneden circa 4 minuten. Bestrooi met de suiker en schud de pan om. Karamelliseer de witlof in circa 4 minuten.
Blus af met de balsamicoazijn, laat kort koken tot de suiker is opgelost en voeg een derde van de boter toe.
Hak de cashewnoten grof en houd 2 eetlepels apart voor de garnering.
Giet de aardappels af en stoom droog. Pureer de aardappels fijn met een pureestamper en meng er de helft van de resterende boter en het ei erdoor. Breng de aardappelpuree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en meng de cashewnoten erdoor.
Verwarm de rest van de boter met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de scholfilets toe en bak ze circa 3 minuten rondom.
Halveer de citroen en pers het sap van een halve citroen uit boven de scholfilets. Snijd de andere helft in plakken.
Serveren
Schep een flinke lepel aardappelpuree op bord. Schep de witlof om de puree en leg de schol op de aardappelpuree. Garneer met de cashewnoten en een plakje citroen.
0 reacties