Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

  • 4 pofaardappels
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 4 kippendijen
  • 2 courgettes
  • 1 bakje (350-400 g) trostomaatjes

Marinade

  • 3 el worcestersaus
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 tl sambal
  • 1 tl oregano

Extra nodig

  • magnetron

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Prik de pofaardappels rondom in met een vork en leg ze in een schaal. Wrijf ze in met wat olijfolie en strooi er zout en peper overheen. Zet 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand.

3. Meng intussen in een grote kom 3 eetlepels olijfolie met alle ingrediënten voor de marinade – worcestersaus, balsamicoazijn, donkere sojasaus, tomatenketchup, sambal en oregano. Voeg de kip toe en wentel in de marinade. Zet opzij.

4. Haal de aardappels uit de magnetron en draai ze voorzichtig om. Zet nogmaals 5 minuten in de magnetron.

5. Snijd intussen de courgettes in grove stukken. Knip de trostomaatjes in 4 trosjes.

6. Leg de courgettes in de schaal en de kippendijen erop. Duw de aardappels ertussen en giet de marinade uit de kom eroverheen. Drapeer de takjes tomaat erbovenop.

7. Bak het geheel 20 minuten in de oven, of tot de aardappels knapperig zijn en de kip gaar en knapperig.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

187
Gekarameliseerde kip met courgette en tomaat
Gekarameliseerde kip met courgette en tomaat