De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gekaramelliseerde ananas met kerrie-kokosijs

30 MIN
Gekaramelliseerde ananas met kerrie-kokosijs

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Kerrie-kokos ijsĀ 
Breng de melk met de helft van de suiker aan de kook. Splits de eieren en kluts de eidooiers met de andere helft suiker, kerriepoeder en kokosmelk los. Giet de warme melk al roerend op de eidooiers. Giet het geheel terug in de pan en gaar op laag vuur in circa 5 minuten. Spatel de saus regelmatig door om aanbranden aan de bodem te voorkomen. De saus is goed als deze aan de spatel blijf hangen. Laat circa 30 minuten afkoelen. Roer regelmatig door. Je kunt dit ook prima een dag van te voren maken; dan trekt de kerriesmaak zelfs nog meer door. Giet de afgekoelde massa in de ijsmachine en draai in circa 1 uur en 30 minuten tot roomijs. Schep het ijs in een afsluitbare bak en bewaar in de vriezer.

Gekaramelliseerde ananas
Schil de ananas en snijd in ronde plakken van 1,5 centimeter dik. Steek de kern uit met behulp van een steker of appelboor.


Breng het ananassap aan de kook in een kleine pan en zet daarna het vuur laag. Verwarm een pan en laat de rietsuiker langzaam karamelliseren. Voeg de plakken ananas toe en karamelliseer aan beide kanten circa 2 minuten tot de ananas goudbruin kleurt. Blus af met het warme sap en kook circa 2 minuten door. Haal de ananas uit de saus en laat circa 10 minuten afkoelen.

Roer de boter door de saus tot deze glad en romig is en giet door een zeef.

Serveren
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de cake in dunne plakken van circa 0,5 centimeter dik. Leg 2 plakken naast elkaar en steek er een cirkel uit ter grootte van de ananasschijf. Leg de cakecirkel op een bord en leg daarop een ananasschijf. Leg er wat amandelschaafsel op en een bol kerrie-kokosijs. Serveer met de saus.

Tip: mocht je geen ijsmachine hebben, dan kun je er ook soort parfait van maken. Spatel dan 500 ml opgeklopte room door de afgekoelde massa en bevries dit in een met bakpapier beklede vorm. Vries in circa 4 uur in tot parfait.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. DitĀ keerĀ delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

Ā 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker