Bereiding
Verwarm de oven voor op 200˚ C. Verhit de grillpan.Smeer de kip in met zonnebloemolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Grill de kip circa 2 minuten per kant tot aan beide kanten mooie grillstreepjes te zien zijn. Leg de kip in een ovenschaal en gaar nog circa 15 minuten in de oven.
Haal de schutbladeren van de maïskolf af door ze er van boven naar beneden af te trekken. Verwijder de witte draden en snijd het kontje eraf. Spoel daarna de maïskolf af met water. Breng een pan water met een eetlepel suiker aan de kook en kook de maiskolven circa 10 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken.
Snijd de peultjes ragfijn en kook ze circa 1 minuut in het kookwater van de maïskolven.
Halveer de limoen en pers uit. Pel en snijd de sjalotten snipper fijn. Halveer de groene pepers en verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Pel de knoflook en snijd fijn. Hak de koriander en meng in een kom met de ui, het limoensap, de knoflook en groene peper tot een grove salsa. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Grill de pita’s in de grillpan tot ze warm zijn en licht verkleuren.
Serveren
Serveer de gegrilde kip met de maïs, peultjes, groene salsa, Griekse yoghurt en pita’s.
0 reacties