Gegrilde entrecote en radicchio met wortelcompote

0
Gemiddeld
Gegrilde entrecote en radicchio met wortelcompote

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
1 uur totale tijd

Wortelcompote
Verhit boter in een ruime pan. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten in de boter tot deze zacht zijn. Schil de bospeen en snijd deze in dunne plakjes. Voeg nu de komijn en tijm toe, samen met de bospeen en bouillon. Laat dit circa 15 minuten garen met de deksel op de pan. Als de bospeen mooi gaar is voeg dan de honing toe en stamp dit grof met een stamper.

Gegrilde radicchio
Pel en snipper de uien. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui.
Snijd de radicchio in vieren en bak circa 1 minuut op elke kant mee. Blus af met de balsamicoazijn en een scheutje olijfolie. Leg de radicchio in een ovenschaal en schenk hier het balsamico-uimengsel over. Dek af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten staan.

Entrecote
Breng de entrecote op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een grillpan en gril de entrecote circa 3 minuten op elke kant. Pak deze vervolgens in met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

Serveren
Leg drie stukken radicchio kruislings op een bord en lepel hier wat wortelcompote tussen. Trancheer de entrecote en leg deze op de radicchio. Lepel als laatste wat van het balsamico-uimengsel over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Wortelcompote

  • 2 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 bos bospeen
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el honing

Gegrilde radicchio

  • 2 rode uien
  • 3 radicchio
  • 100 ml balsamicoazijn
  • 100 ml olijfolie

Entrecote

  • 2 entrecotes à 180 g

Extra nodig

  • stamper
  • aluminiumfolie
  • grillpan
Gegrilde entrecote en radicchio met wortelcompote
Geef je waardering
0