Wortelcompote
Verhit boter in een ruime pan. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten in de boter tot deze zacht zijn. Schil de bospeen en snijd deze in dunne plakjes. Voeg nu de komijn en tijm toe, samen met de bospeen en bouillon. Laat dit circa 15 minuten garen met de deksel op de pan. Als de bospeen mooi gaar is voeg dan de honing toe en stamp dit grof met een stamper.
Gegrilde radicchio
Pel en snipper de uien. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui.
Snijd de radicchio in vieren en bak circa 1 minuut op elke kant mee. Blus af met de balsamicoazijn en een scheutje olijfolie. Leg de radicchio in een ovenschaal en schenk hier het balsamico-uimengsel over. Dek af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten staan.
Entrecote
Breng de entrecote op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een grillpan en gril de entrecote circa 3 minuten op elke kant. Pak deze vervolgens in met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.
Serveren
Leg drie stukken radicchio kruislings op een bord en lepel hier wat wortelcompote tussen. Trancheer de entrecote en leg deze op de radicchio. Lepel als laatste wat van het balsamico-uimengsel over het gerecht.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
gegrilde entrecote en radicchio met wortelcompote
Laat je verrassen door de smaken van dit heerlijke gerecht uit de Franse keuken!
15 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties