De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gegrilde bloemkoolsalade

25 MIN
Gegrilde bloemkoolsalade
Andy McDonald

Bereidingswijze

Avocadocrème
Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak het avocadovruchtvlees en voeg de yoghurt, notenolie en het sap van de citroen toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde bloemkoolsalade
Snijd de bloemkool in plakken van circa 0,5 centimeter dik en bestrijk met wat olie. Gril de bloemkoolplakken om en om in circa 4 minuten op de bbq.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en rooster de walnoten in circa 3 minuten goudbruin.

Leg de bloemkoolplakken op een schaal. Bestrooi met de walnoten, rozijnen en chiliflakes. Lepel hier de avocadocrème bovenop en schaaf er de geitenkaas over. 

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker