Gegrilde bloemkoolsalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Avocadocrème
Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak het avocadovruchtvlees en voeg de yoghurt, notenolie en het sap van de citroen toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde bloemkoolsalade
Snijd de bloemkool in plakken van circa 0,5 centimeter dik en bestrijk met wat olie. Gril de bloemkoolplakken om en om in circa 4 minuten op de bbq.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en rooster de walnoten in circa 3 minuten goudbruin.

Leg de bloemkoolplakken op een schaal. Bestrooi met de walnoten, rozijnen en chiliflakes. Lepel hier de avocadocrème bovenop en schaaf er de geitenkaas over. 

Ingredienten

4
Personen

Avocadocrème

  • 1 avocado
  • 100 ml yoghurt
  • 1 el notenolie
  • 1 citroen

Gegrilde bloemkoolsalade

  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • 50 g walnoten
  • 100 g rozijnen
  • 1 tl chiliflakes
  • 100 g Texelse geitenkaas

Extra nodig

  • BBQ
  • kaasschaaf
Geef je waardering
0