Asperges en rabarber
- Verwarm een grillpan voor.
- Schil de asperges en snijd de kontjes eraf.
- Maak de rabarber schoon en snijd de kontjes eraf. Snijd de rabarber in schuine stukken van circa 2 centimeter.
- Bestrijk de asperges en de rabarber met olie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Gril de asperges en rabarber circa 4 minuten. Draai de asperges steeds een kwartslag om zodat ze aan vier kanten gegrild worden. Draai de rabarber steeds om.
- Rasp de limoen. Halveer de limoen en pers het sap eruit.
- Meng in een kom de sojasaus, honing, rasp en sap van de limoen en voeg toe aan de asperges en rabarber in de grillpan. Laat circa 1 minuut inkoken.
Noedels
- Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, voeg een scheutje olie toe en zet apart met een deksel op de pan.
- Meng kort voor het serveren de rucola en een scheutje olijfolie extra vierge door de noedels.
Zalm
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
- Leg de zalmfilets op de huidkant in de pan en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de huid rustig bakken zodat hij langzaam krokant wordt. Bak de zalm in circa 5 minuten rosé.
- Snijd de bosui in schuine dunne ringen.
Serveren
Verdeel de noedels en de groente over borden. Leg de zalm erop en lepel er een beetje extra saus overheen. Strooi de bosui eroverheen.
Meld je aan en praat mee