Geglaceerde rode biet met dorade

3
Gemiddeld
Geglaceerde rode biet met dorade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

De aardappels koken:

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. De geglaceerde bietjes.
  • Haal de gekookte bietjes uit de verpakking en bewaar het vocht.

Geglaceerde rode biet 

  • Snijd de bietjes in gelijke stukken.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit olie met een klontje boter in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de bietjes toe samen met het azijn, de suiker en 3 eetlepels bietenvocht. Roer goed door.
  • Laat dit enkele seconden koken en houd de pan goed in beweging.
  • Zet het vuur uit en houd de deksel op de pan.

De aardappel pure

  • Giet de aardappels af en laat droog stomen.
  • Stamp de aardappels fijn. Voeg warme melk toe aan de aardappels en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.

De Dorade filets

  • Controleer de filets op graten en verwijder deze. Leg de filets met de huid naar boven en snijd deze net door de huid in.
  • Bestrooi de huid met een beetje zout.
  • Verhit olie in een pan. Leg de dorade in de pan op de huid en bak in circa 5 minuten krokant.
  • Draai de filets om en bak nog 30 seconden.

Ingredienten

4
Personen

Geglaceerde rode biet met dorade

  • 800 g aardappelen
  • 500 g gekookte bieten
  • 2 rode uien
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 1 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 150 ml magere melk
  • 4 dorade filets met huid
  • zout
  • versgemalen peper
Geglaceerde rode biet met dorade
Geef je waardering
3