- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De aardappels koken:
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. De geglaceerde bietjes.
- Haal de gekookte bietjes uit de verpakking en bewaar het vocht.
Geglaceerde rode biet
- Snijd de bietjes in gelijke stukken.
- Pel en snipper de uien.
- Verhit olie met een klontje boter in een pan en fruit de ui.
- Voeg de bietjes toe samen met het azijn, de suiker en 3 eetlepels bietenvocht. Roer goed door.
- Laat dit enkele seconden koken en houd de pan goed in beweging.
- Zet het vuur uit en houd de deksel op de pan.
De aardappel pure
- Giet de aardappels af en laat droog stomen.
- Stamp de aardappels fijn. Voeg warme melk toe aan de aardappels en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
De Dorade filets
- Controleer de filets op graten en verwijder deze. Leg de filets met de huid naar boven en snijd deze net door de huid in.
- Bestrooi de huid met een beetje zout.
- Verhit olie in een pan. Leg de dorade in de pan op de huid en bak in circa 5 minuten krokant.
- Draai de filets om en bak nog 30 seconden.
0 reacties