De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geglaceerde rode biet met dorade

30 min kooktijd
Geglaceerde rode biet met dorade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

De aardappels koken:

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. De geglaceerde bietjes.
  • Haal de gekookte bietjes uit de verpakking en bewaar het vocht.

Geglaceerde rode biet 

  • Snijd de bietjes in gelijke stukken.
  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit olie met een klontje boter in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de bietjes toe samen met het azijn, de suiker en 3 eetlepels bietenvocht. Roer goed door.
  • Laat dit enkele seconden koken en houd de pan goed in beweging.
  • Zet het vuur uit en houd de deksel op de pan.

De aardappel pure

  • Giet de aardappels af en laat droog stomen.
  • Stamp de aardappels fijn. Voeg warme melk toe aan de aardappels en roer goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.

De Dorade filets

  • Controleer de filets op graten en verwijder deze. Leg de filets met de huid naar boven en snijd deze net door de huid in.
  • Bestrooi de huid met een beetje zout.
  • Verhit olie in een pan. Leg de dorade in de pan op de huid en bak in circa 5 minuten krokant.
  • Draai de filets om en bak nog 30 seconden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker