De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebakken kwarktaart

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gebakken  kwarktaart

Bereidingswijze

Streuseldeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Mix de suiker met het amandelschaafsel tot fijn poeder. Wrijf samen met de poedersuiker, boter, bloem, zout en het vanillemerg tot een kruimelig streuseldeeg en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Vulling
Verwarm de oven voor 150 ºC. Splits de eieren. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met de eidooiers, kwark, griesmeel en vanillemerg tot een gladde massa. Rasp en pers de citroen uit en meng met de kwarkvulling. Klop de eiwitten met de suiker stijf en spatel door de kwarkvulling.

Vet de springvorm in. Verdeel het streuseldeeg over de bodem. Schep de kwarkvulling erop en bak in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.