Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Streuseldeeg

  • 1 vanillestokje
  • 40 g suiker
  • 40 g amandelschaafsel
  • 75 g poedersuiker
  • 150 g boter
  • 200 g bloem
  • zout

Kwarkvulling

  • 3 eieren
  • 65 g zachte boter
  • 415 g magere kwark
  • 20 g griesmeel
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 90 g suiker

Extra nodig

  • 1 springvorm van 20 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 20 minuten

Streuseldeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Mix de suiker met het amandelschaafsel tot fijn poeder. Wrijf samen met de poedersuiker, boter, bloem, zout en het vanillemerg tot een kruimelig streuseldeeg en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Vulling
Verwarm de oven voor 150 ºC. Splits de eieren. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met de eidooiers, kwark, griesmeel en vanillemerg tot een gladde massa. Rasp en pers de citroen uit en meng met de kwarkvulling. Klop de eiwitten met de suiker stijf en spatel door de kwarkvulling.

Vet de springvorm in. Verdeel het streuseldeeg over de bodem. Schep de kwarkvulling erop en bak in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

Geef je waardering

167
Gebakken  kwarktaart