De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken kwarktaart

120 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Gebakken  kwarktaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Streuseldeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Mix de suiker met het amandelschaafsel tot fijn poeder. Wrijf samen met de poedersuiker, boter, bloem, zout en het vanillemerg tot een kruimelig streuseldeeg en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Vulling
Verwarm de oven voor 150 ºC. Splits de eieren. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met de eidooiers, kwark, griesmeel en vanillemerg tot een gladde massa. Rasp en pers de citroen uit en meng met de kwarkvulling. Klop de eiwitten met de suiker stijf en spatel door de kwarkvulling.

Vet de springvorm in. Verdeel het streuseldeeg over de bodem. Schep de kwarkvulling erop en bak in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker