Gebakken kabeljauw met mosterd-witlof

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelpuree

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Verwarm de melk.Pluk en hak de dille.Maak de puree smeuïg met de melk. Roer de dille door de puree en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Mosterd-witlof

Halveer de witlof in de lengte, verwijder de kern en snijd de witlof in gelijke stukken. Verhit het klontje boter in een pan en bak de witlof circa 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de mosterd, crème fraîche en een scheutje water toe. Laat circa 4 minuten stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Gebakken kabeljauwfilet

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Bestrooi beide kanten met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauwfilet om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Gebakken kabeljauw met mosterd-witlof

  • 800 g kruimige aardappel
  • 75 ml melk
  • 0.5 bosje dille
  • 10 stronkjes witlof
  • 1 klontje boter
  • 3 tl mosterd
  • 125 g crème fraîche
  • 4 stuks kabeljauwfilet à 100 g
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
Geef je waardering
14