De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalenkroketten

Een recept voor heerlijke garnalenkroketten op z'n Vlaams!

45 min voorbereidingstijd
120 min wachttijd
garnalenkroketten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Garnalenrkroketten zijn de ideale borrelhap wanneer je wilt uitpakken. Heerlijk met wa gefrituurde peterselie en citroenmayonaise."

Bereidingswijze

Garnalenkroketten

  1. Pel en snipper de sjalotten. Hak de bieslook. Smelt de boter en fruit de sjalotten circa 2 minuten.

  2. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Blus af met de witte wijn. Schenk de visbouillon hierbij en roer tot een gladde dik gebonden saus en laat deze 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

  3. Roer de garnalen en de bieslook door de saus en neem de pan van het vuur. Schenk de ragout uit ope en met koud water omgespoelde bakplaat of ruime ovenschaal en laat afkoelen en in minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. Vorm van de stevige ragout met bebloemde handen kroketjes van 2 x 5 cm. Klop de eiwitten los in een schaal en strooi bloem en paneermeel in twee schalen.

  5. Haal de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel.Verhit de olie tot 180 °C en bak de kroketjes in porties goudbruin en gaar.

    Lekker met salade en gefrituurde peterselie.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker