Garnalencurry met kokosrijst

79
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Snijd/schaaf de radijs in dunne plakjes en voeg een scheut azijn toe. Snijd de koriander fijn. Verhit de rest van de azijn met de suiker in een pan tot alle suiker is opgelost. Giet het mengsel over de radijs. Voeg de koriander toe en laat afkoelen.

Kook de rijst in een pan met 350 ml kokosmelk en 300 ml water en een beetje zout in circa 10 minuten gaar.

Pel en hak de knoflook grof. Snijd de paksoi fijn. Verhit een koekenpan met zonnebloemolie en bak de garnalen met de knoflook. Rasp de schil van een limoen en voeg toe. Roer de curry en de rest van de kokosmelk erdoor.

Serveren

Schep de rijst op een bord, daarover de garnalen en de radijs.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 bos radijs
  • 500 ml azijn
  • 1 bosje koriander
  • 150 g suiker
  • 400 g basmatirijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paksoi
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 500 g gepelde garnalen
  • 1 potje rode curry pasta
  • 2 limoenen

Extra nodig

  • (steel)pan

  • koekenpan
Geef je waardering
79