De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalencurry met kokosrijst

Een recept voor garnalencurry met smakelijke kokosrijst.

Garnalencurry

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Bereidingswijze

Bereiding

Snijd/schaaf de radijs in dunne plakjes en voeg een scheut azijn toe. Snijd de koriander fijn. Verhit de rest van de azijn met de suiker in een pan tot alle suiker is opgelost. Giet het mengsel over de radijs. Voeg de koriander toe en laat afkoelen.

Kook de rijst in een pan met 350 ml kokosmelk en 300 ml water en een beetje zout in circa 10 minuten gaar.

Pel en hak de knoflook grof. Snijd de paksoi fijn. Verhit een koekenpan met zonnebloemolie en bak de garnalen met de knoflook. Rasp de schil van een limoen en voeg toe. Roer de curry en de rest van de kokosmelk erdoor.

Serveren

Schep de rijst op een bord, daarover de garnalen en de radijs.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker