De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

galette met gekaramelliseerde ui

Galette is het perfecte hoofdgerecht. Uitpakken? Met Bibi’s recept maak je wel liefst twee prachtige exemplaren met ansjovis en gekaramelliseerde ui. 

30 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
120 min wachttijd
galette met ui en ansjovis

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

“Een galette bak je zo op je bakplaat. Hartstikke makkelijk! Het feestelijke gerecht kan je maken in zowel een zoete als hartige variant. Ik maak het graag met gekaramelliseerde uien en ansjovis. Fantastische combinatie!”

Bereidingswijze

Galette met gekaramelliseerde ui

  1. Snijd de boter in blokjes.

  2. Mix in de keukenmachine de bloem en het zout door elkaar samen met de boter. 

  3. Meng de azijn door het ijswater (zónder de ijsblokjes). Voeg nu druppelsgewijs het water toe (nog niet alles!) Het moet geen glad en glanzend deegje worden. 

  4. Verdeel het deeg in 2 porties en pak in met plasticfolie. Druk plat en leg minimaal 2 uur in de koelkast. 

  5. Snijd intussen de uien in ringen met behulp van de foodprocessor

  6. Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur en voeg de uien toe. Laat de uien in een halfuur karamelliseren. Breng op smaak met 1 tl tijm, peper en zout. 

  7. Verwarm de oven tot 180 °C. 

  8. Rol de helft van het deeg uit tot een grote, ronde lap en verdeel op een bakplaat. 

  9. Besmeer het midden met de helft van de crème fraîche en verdeel hier de helft van de gekaramelliseerde uien op. Maak af met de ansjovis en olijven. 

  10. Vouw de randen terug naar binnen tot je die herkenbare galettevorm hebt. 

  11. Klop het ei los. Kwast de randen in met het ei. Rasp de kaas over de randen en het midden van de galette en strooi nog wat tijm over de randen. 

  12. Bak de galette 30-40 minuten in de oven, totdat de korst goudbruin gebakken en krokant is. Herhaal deze stappen voor de tweede galette. Serveer met de bleekselderijsalade.

Bleekselderijsalade

  1. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes met behulp van de foodprocessor. Doe deze in een saladeschaal. 

  2. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in dunne repen. Rooster de walnoten en hak grof. Snijd de munt grof. 

  3. Meng de munt en dadels door de bleekselderij en breng op smaak met het sap van de citroenen, olijfolie en grof zeezout. 

  4. Maak de bleekselderijsalade af met de walnoten en schaaf er wat Pecorino overheen. 

    Bestel nu de Kenwood Go Collectie met de kortingscode NL24KITCHENGO15

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker