Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 600-700 g uien
  • 30 g roomboter
  • 4 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • 2,5 dl witte wijn
  • 1 stokbrood
  • 200 g Gruyère
  • 1,5 l runderbouillon

Extra nodig

  • Rasp
  • 4 hittebestendige kommen

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

1. Pel en snijd de uien in ringen.

2. Verhit de boter in een hoge pan en bak de uien met de tijmblaadjes, zout en peper op laag vuur in circa 10 minuten lichtbruin en mooi zacht.

3. Voeg de wijn toe en laat wat inkoken.

4. Verwarm de ovengrill, snijd het stokbrood in plakken en rooster in de oven om en om lichtbruin.

5. Voeg de bouillon toe aan de uien en laat de soep nog een kwartier zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

6. Rasp de Gruyère. Strooi over het brood en laat onder de grill gratineren en leg het gegratineerde brood in de soep. Of: schep de soep in hittebestendige kommen leg het brood met de kaas erin en laat dan onder de grill gratineren.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

775
Franse uiensoep