Frambozen-cheesecake

16
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van 3 millimeter dik. Vet de kartelvorm in en bekleed met het deeg. Snijd het teveel aan deeg van de rand. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bekleed de vorm met bakpapier en vul met blindbakbonen. Bak de bodem in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Verwijder het bakpapier en de blindbakvulling uit de kartelbodem. Steek uit het overgebleven deeg koekjes met de bloemetjessteker. Bak de uitgestoken koekjes in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem en de koekjes afkoelen.

Vulling
Verwarm de oven voor 130 ºC. Roer de roomkaas glad in de keukenmachine. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de crème fraîche en de suiker toe. Meng één voor één de eieren erdoor. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een gladde massa. Giet de vulling in de taartvorm en verdeel de frambozen over de roomkaasvulling. Bak de frambozen-cheesecake in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Frambozen-limoentopping
Pureer de frambozen met de poedersuiker in de keukenmachine tot puree. Rasp de schil van de limoen boven de puree. Halveer de limoen en knijp het sap van een halve limoen uit boven de puree. Klop de slagroom stijf en spatel de frambozenpuree erdoor. Schep de frambozenlimoentopping in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit een rastermotief op de taart. Verdeel de koekjes over de taart en bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerdeeg

  • 300 g bloem
  • 200 g roomboter
  • 100 g suiker
  • 1 ei

Vulling

  • 450 g verse roomkaas
  • 1 vanillestokje
  • 60 ml crème fraîche
  • 125 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 el bloem
  • 200 g diepvriesframbozen

Frambozen-limoentopping

  • 150 g diepvriesframbozen
  • 3 el poedersuiker
  • 1 limoen
  • 350 ml slagroom

Extra nodig:

  • rechthoekige kartelvorm van 30x20 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • bloemetjessteker
  • staafmixer en bijbehorend bakje
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
16