Forel uit de oven met dilleboter

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook.

Aardappels koken

  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Forel

  • Snijd de citroenen in plakjes
  • Snijd de forellen open en maak ze schoon. Vul ze met de tijm, rozemarijn en citroen.
  • Besmeer de vis in met de olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
  • Giet de aardappels af. Schep de aardappels in de ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de vis in de oven in circa 15 minuten gaar.

Broccoli

  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar.

Dilleboter

  • Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de dille fijn.
  • Meng de dille, knoflook en roomboter met een vork door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper

Ingredienten

4
Personen

Zeebaars uit de oven met dilleboter

  • 75 g roomboter
  • 800 g aardappelen
  • 2 citroenen
  • 4 hele schelvissen
  • 1 broccoli
  • 0.5 bosje tijm
  • 0.5 bosje rozemarijn
  • olijfolie
  • 1 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje dille
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
18