Foe yong hai anders

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Groente

  • Verwijder de harde draden van de peultjes en halveer ze in de lengte.  
  • Halveer de shiitakes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook grof
  • Verhit een scheut olie in een wok en bak de peultjes, shiitakes, paprika, de helft van de lente-uitjes en de knoflook in circa 6 minuten gaar. Zet het vuur uit.

Saus

  • Breng in een pan de tomatenketchup, water, bouillonblokje, azijn en de suiker aan de kook. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer de maïzena in een kommetje aan met een scheutje water en roer het papje door de saus.Kook de saus een minuut goed door en breng de saus op smaak met een drupje sesamolie.

Omelet

  • Kluts in een kom de eieren met het Chinees 5-kruidenpoeder.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de eieren in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
  • Haal de omelet uit de pan en snijd in repen.

Serveren
Verdeel de rijst en de het omelet over borden. Schenk de saus over erover. Bestrooi met de resterende lente-ui.
 

Ingredienten

4
Personen

Foe yong hai anders

  • 300 g pandanrijst
  • 200 g peultjes
  • 200 g shiitake
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • rijstolie
  • 6 eieren
  • 2 tl Chinees 5-kruidenpoeder

Saus

  • 150 ml tomatenketchup
  • 100 ml water
  • 0.5 groentebouillonblokje
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 0.5 el maïzena
  • sesamolie

Extra nodig:

  • wok
Geef je waardering
11