Fluwelen kipfilet met zoetzure saus

34
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden
Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Fluwelen kipfilet met zoetzure saus

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember circa 3 minuten.
  • Snijd de kipfilets in repen en bak ze circa 4 minuten mee.
  • Snijd de bospenen in dunne plakjes.
  • Voeg het sinaasappelsap, azijn, tomatenketchup toe en breng aan de kook.
  • Voeg de bospenen toe en laat circa 4 minuten koken.
  • Schil en snijd de ananas in blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in halve ringen.
  • Rang de peultjes en snijd de peultjes doormidden.
  • Voeg de prei, paprika en de peultjes toe en laat circa 4 minuten koken.
  • Voeg de ananas toe en warm kort door.
  • Roer in een kommetjes de maïzena aan met een scheutje water en bind de fluwelen kip ermee.
  • Breng op smaak met zout en peper.


Serveer
Verdeel de noedels over borden en serveer de fluwelen kip erbij.

Ingredienten

4
Personen

Fluwelen kipfilet met zoetzure saus

  • 300 g noedels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 4 kipfilets
  • 1 bos bospeen
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 4 el witte wijnazijn
  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el maïzena
  • 1 ananas
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 200 g peultjes
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
34