Floortjes globetrotters

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Sloffendeeg

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, bakpoeder, suiker en het ei. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Tropische vulling
Snijd de ananas en mango in kleine blokjes. Meng de ananas en de mango met de kokosrasp en de ananasjam.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg tot circa 5 millimeter uit. Steek 5 cirkels uit het deeg ter grootte van de tartelettevormpjes. Leg de cirkels deeg in de vormpjes. Verdeel de tropische vulling over de vormpjes. Laat hierbij de randen vrij. Bak de globetrotters circa 15 minuten en laat afkoelen.

Italiaans schuim
Klop de eiwitten met 1 eetlepel suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Breng in een pan het water met de resterende suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwit en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit op de rand van de afgekoelde globetrotters twee ringen.

Opmaak
Snijd de aardbeien in partjes. Snijd het dragonfruit in stukjes. Verdeel de aardbeien, dragonfruit, Kaapse bes en de munt over het midden van de globetrotters.

Ingredienten

5
Porties

Sloffendeeg

  • 175 g bloem
  • 150 g boter
  • 6 g bakpoeder
  • 145 g witte basterdsuiker
  • 0.25 ei

Tropische vulling

  • 150 g ananas
  • 150 g mango
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el ananasjam

Italiaans schuim

  • 100 ml water
  • 375 g suiker
  • 4 eiwitten

Opmaak

  • 2 aardbeien
  • 1 pitahaya
  • 5 Kaapse kruisbessen
  • paar blaadjes munt

Extra nodig

  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • 5 tartelettevormpjes
Geef je waardering
1