De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marokkaanse gevulde aubergine

Deze geweldige aubergines zitten bom vol smaak. Aanvallen!

2 min voorbereidingstijd
Gevulde aubergine

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Dit gerecht komt uit Mounirs kookboek Mijn Arabische Keuken (Uitgever Carrera Culinair)

Aubergines garen

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Halveer de aubergines in de lengte. Kerf het vruchtvlees van de aubergine diagonaal in met een scherp mes. Wrijf de aubergines in met wat olie, de ras el hanout en een beetje zout.

Leg de aubergines met de platte kant naar beneden in een schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar de aubergines in circa 45 minuten in de oven.

Gehaktsaus

Pel en snipper de uien. Pluk de peterselie en hak jn. Ontvel 5 tomaten. Doe dit door de kroontjes te verwijderen en
een kruisje te snijden in de onderkant van elke tomaat. Dompel de tomaten even onder in een pan met kokend water en spoel af onder ijskoud water. De velletjes zijn nu makkelijk te verwijderen.

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Bewaar ook het vocht en de zaadjes, want daar zit veel smaak in en dat kunnen we natuurlijk goed gebruiken!

Pel en pers de teentjes knoflook. Verwarm de olie in een pan, voeg de uien en het gehakt toe en bak circa 3 minuten.

Voeg de specerijen toe en breng op smaak met zout. Voeg de peterselie, tomatenstukjes en knoflook toe en roer goed door. Kook met het deksel op de pan circa 10 minuten tot alles mooi gaar is.

Gevulde aubergine

Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal. Meng het gehaktmengsel met het vruchtvlees van de aubergines, breng op smaak met zout en versgemalen peper en schep de vulling in de uitgeholde aubergine.

Snijd de overige 2 tomaten in plakjes en leg ze op de aubergines. Bestrooi met geraspte kaas.
Gratineer de aubergines circa 6 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Tip: je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo steeds een andere variant van dit gerecht maken. Heerlijk met Turkse rijst.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker