De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

filosoof

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels. Aardappels koken: Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Gehaktmengsel: Pel en snijd de uien in ringen.

30 MIN
Filosoof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 200°C.

Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

Aardappels koken:

Schil de aardappels en snijd ze in vieren.

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Gehaktmengsel:

Pel en snijd de uien in ringen.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.

Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken.

Verhit olie in een pan en fruit de ui op laag vuur.

Zet het vuur hoger en rul het gehakt circa 5 minuten mee.

Voeg een klontje boter toe, schenk er 200 ml water op en los het bouillonblokje op. Stoof het gehakt circa 10 minuten, tot het vocht is verdampt.

Voeg de bruine bonen en appel toe en warm nog circa 5 minuten door.

Breng op smaak met zout en peper.

Aardappelpuree:

Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Verwarm 100 ml melk en een klontje boter.

Pureer de aardappels en roer de melk erdoor.

Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Filosoof:

Vet een ovenschaal in met olie.

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk het glad.

Bak het gerecht in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker