- Ontdooi de zeevruchten en laat uitlekken in een zeef.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Kook de pasta circa 7 minuten en giet de pasta af.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in plakken.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Pureer de gepelde tomaten met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de venkel circa 5 minuten. Voeg ui, knoflook en paprika toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de gepureerde tomaten en de zeevruchten toe en warm goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Hak de dilletakjes fijn en de toppen grof. Voeg de helft van de dille toe.
- Voeg de pasta toe aan de saus.
Serveren
- Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de resterende dille. Serveer er een sneetje brood bij.
Meld je aan en praat mee