Mounir Toub

Ingredienten

4
Personen

Ferni

  • 25 g pistachenoten
  • 25 g amandelen
  • 1 vanillestokje
  • 25 g maïszetmeel
  • 500 ml volle melk
  • 160 g suiker
  • 0.5 tl kardemompoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten

Rooster de pistachenoten en amandelen circa 5 minuten in een droge koekenpan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
 Breng het vanillemerg met het maïszetmeel, melk en de suiker aan 
de kook.
 Voeg zodra de melk kookt het kardemompoeder toe en laat circa 1 minuut pruttelen.
 Hak de pistachenoten en amandelen grof en meng de noten door het melkmengsel. Schenk de ferni in schaaltjes en laat minimaal 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast. 

Geef je waardering

58
Ferni (Afghaanse pudding met geroosterde noten)