De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

feestelijke tapas met snoeptomaatjes

40 MIN
Feestelijke tapas met snoeptomaatjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Patatas bravas

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke blokjes van circa 2 centimeter. Meng de aardappels in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie.
  • Breng de aardappels op smaak met paprikapoeder, zout en peper en roer goed door.
  • Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Tomatenspiesjes

  • Rijg achtereenvolgens op een prikker een snoeptomaatje, blaadje basilicum en een bolletje mozzarella herhaal dit tot de prikker vol is maar eindig met een snoeptomaatje.
  • Rijg op deze manier de resterende satéprikkers.

Courgette-geitenkaasrolletjes

  • Snijd of schaaf de courgette in de lengte in plakken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn en meng de knoflook in een kleine kom met een scheutje olijfolie.
  • Bestrijk de repen courgette met de knoflookolie.
  • Verwarm de grillpan en gril de courgette in circa 1 minuut aan beide kanten bruin.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes, halveer de plakjes en leg ze aan het begin van een courgettereep.Rol de courgette op, prik ze vast met een cocktailprikker en leg ze in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere plakken courgette.
  • Besprenkel de rolletjes met de knoflookolie en breng op smaak met out en peper.
  • Bak de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat circa 6 minuten in de oven.

Champignons in knoflook

  • Halveer de champignons.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de champignons en knoflook op hoog vuur in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Patatas bravas saus

  • Meng in een kom de halvanaise, paprikapoeder en een scheutje water.

 

  • Pluk en hak de overgebleven basilicum en garneer de tapas ermee.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker