De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

falafel

Heerlijke falafel zoals je die in Antwerpen kunt krijgen!

30 min kooktijd
Falafel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de frituur voor op 180 °C. Laat de kikkererwten 1 nacht weken. Pel de knoklook en snijd fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in ringetjes. Hak de peterselie en koriander. Week het brood in water. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine. Maak van het mengsel bolletjes en druk ze plat. Frituur ze op 180°C. Roer door de tahini het sap van de limoen en een scheutje water. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes. Serveer de falafel samen met pitabroodjes, tahinisaus, yoghurt, sla, tomaten, komkommer en radijs. 

Dit recept komt uit de aflevering over Antwerpen van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker