De aardappelcurry
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de ui en currypasta.
- Voeg de vastkokende Aardappels toe. Bak dit circa 2 minuten kort mee.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het aan de kook.
- Kook het geheel circa 10 minuten.
De schnitzel
- Leg de varkenslapjes op plasticfolie op een stevige ondergrond.
- Sla met de onderkant van een koekenpan het vlees plat. De schnitzel moet ongeveer een halve centimeter dik zijn.
- Kruid de schnitzel met zout, peper en chilipoeder.
- Vul een bakje met de bloem.
- Klop in een tweede bakje het ei los.
- Vul het derde bakje met kokos.
- Doop de schnitzels eerst in de bloem, daarna in ei en als laatste in de geraspte kokos.
- Verhit een flinke scheut olie in een pan, en voeg een klontje boter toe.
- Bak de schnitzels in circa 8 minuten gaar.
Groente en aardappelcurry
- Was de paksoi. Snijd het wit in grove reepjes. Houd het groen apart.
- Voeg wit van de paksoi toe. Kook circa 2 minuten mee.
- Breng de bamboescheuten in eigen vocht aan kook en giet ze af.
- Voeg de bamboe toe aan de curry en roer goed door.
- Roer het groen van de paksoi door de curry.
Thema: passie voor piepers
Meld je aan en praat mee