Exotische schnitzel met aardappelcurry

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De aardappelcurry

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de ui en currypasta.
  • Voeg de vastkokende Aardappels toe. Bak dit circa 2 minuten kort mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het aan de kook.
  • Kook het geheel circa 10 minuten.

De schnitzel

  • Leg de varkenslapjes op plasticfolie op een stevige ondergrond.
  • Sla met de onderkant van een koekenpan het vlees plat. De schnitzel moet ongeveer een halve centimeter dik zijn.
  • Kruid de schnitzel met zout, peper en chilipoeder.
  • Vul een bakje met de bloem.
  • Klop in een tweede bakje het ei los.
  • Vul het derde bakje met kokos.
  • Doop de schnitzels eerst in de bloem, daarna in ei en als laatste in de geraspte kokos.
  • Verhit een flinke scheut olie in een pan, en voeg een klontje boter toe.
  • Bak de schnitzels in circa 8 minuten gaar.

Groente en aardappelcurry

  • Was de paksoi. Snijd het wit in grove reepjes. Houd het groen apart.
  • Voeg wit van de paksoi toe. Kook circa 2 minuten mee.
  • Breng de bamboescheuten in eigen vocht aan kook en giet ze af.
  • Voeg de bamboe toe aan de curry en roer goed door.
  • Roer het groen van de paksoi door de curry.

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Exotische schnitzel met aardappelcurry

  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 1 tl currypasta
  • 900 g Vastkokende Aardappelen en voorgestoomd
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 varkenslapjes
  • chilipoeder
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 200 g geraspte kokos
  • 1 klontje boter
  • 1 paksoi
  • 1 potje bamboescheuten
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0