Een ding is zeker, van deze koekjes krijgen wij geen genoeg. De Espresso-chocoladekoekjes zijn perfect voor bij de koffie en ook nog eens heel makkelijk om te bereiden. Ga jij ze ook proberen?

Rudolph van Veen

Ingredienten

20
Porties

Ingrediënten

  • 1 el espresso-koffiebonen
  • 200 g bloem
  • 75 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 240 g zachte boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 135 g moscovado-suiker (of bruine basterdsuiker)
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g chocoladedruppels, wit en puur
  • Een handje extra witte chocoladedruppels voor de garnering

Extra nodig

  • koffiemolen/foodprocessor of staafmixer + hakmolentje

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Stap 1: 
Maal de koffiebonen fijn. Zeef boven een kom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en de gemalen koffiebonen. 

Stap 2: 
Roer in de mixer of met de hand de boter met de twee soorten suiker glad en romig. Voeg het ei, zout en de vanille toe en laat de mixer nog even draaien om alles mooi te mengen.  

Stap 3: 
Voeg het bloemmengsel toe en laat de mixer op lage snelheid draaien tot alles is vermengd. Draai niet langer dan nodig. Voeg de chocoladedruppels toe. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.  

Stap 4: 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg tot een worst. Snijd het deeg in 20 gelijke stukken. Rol de stukken deeg tot bolletjes, druk plat en leg op een bakplaat met bakpapier. Houd voldoende ruimte tussen de koeken want tijdens het bakken drijven ze een beetje uit. Druk de witte chocoladedruppels in het deeg.  

Stap 5: 
Bak de koekjes in de oven in circa 10-12 minuten gaar. Na het bakken horen de koeken in het midden nog een beetje zacht te zijn.  

 

Geef je waardering

41
Espresso-chocolade koekjes
Espresso-chocolade koekjes