Uitgebreide erwtensoep
-
Week de erwten een nachtje in een pan met de 3 liter water.
-
Schil de pastinaak en de winterpenen en snijd in blokjes. Snijd de ui in grove stukken en de prei in halveringen. Schil de aardappels en de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Ris de tijm.
-
Voeg de gesneden groente samen met de varkenspootjes, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan met de geweekte erwten en het water en breng aan de kook. Laat het geheel op laag vuur voor circa 3 uur zachtjes pruttelen. Schep regelmatig schuim af en roer regelmatig over de bodem van de pan.
-
Verwijder de laurierblaadjes en de varkenspootjes uit de soep. Laat het vlees een beetje afkoelen. Pluk het vlees van de varkenspootjes en gooi het vel en botten weg. Leg het vlees apart op een bord.
-
Snijd de rookworst in plakjes. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de peterselie grof. Voeg de rookworst, geplukt varkensvlees, spek en de peterselie toe aan de soep en meng goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Geroosterd roggebrood en honingspek
-
Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
-
Rooster het roggebrood in de oven voor circa 6 minuten.
-
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het spek om en om in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg de honing toe en laat uitbruisen. Beleg het roggebrood met het uitgebakken honingspek en serveer bij de soep.
3 reacties
Of is het al zout genoeg van de spek en de worst
Die zou je eventueel kunnen toevoegen als dat je voorkeur is qua smaak.
Groeten,
Team-24Kitchen