De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

engelse mince pies

Deze zoete taartjes zijn een klassieker in Engeland en kan je dan ook overal verkrijgen daar. Maar het is tijd om dit lekkere zoete taartje bekend te maken in Nederland.

Mince Pies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze zoete taartjes zijn een klassieker in Engeland en kan je dan ook overal verkrijgen daar. Maar het is tijd om dit lekkere zoete taartje bekend te maken in Nederland.

Bereidingswijze

Stap 1: mince 
Rasp de sinaasappel. Verwarm voor de bruine rum met 2/3 van de geraspte sinaasappelschil en los de bruine basterdsuiker erin op. Voor een extra fijne vulling kun je de rozijnen, sultanarozijnen en krenten nog even doorhakken. 
 
Schil de appel en snijd in kleine blokjes even groot als de krenten. Meng de appels, rozijnen en krenten met de boter, citroenrasp, de rest van de sinaasappelrasp, kaneelpoeder en nootmuskaat. Schenk het mengsel met de bruine rum erover en spatel goed door. 

Stap 2: deeg  
Snijd de boter in blokjes. Wrijf de boter, bloem en suiker tot een kruimelig deeg. Voeg de eidooier en het water toe en kneed tot het egaal is. Verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. 

Stap 3: pies maken 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cupcaketray in. Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er 12 cirkels uit. Druk de deegcirkels voorzichtig in de cupcaketray. Vul het deeg met het mincemengsel.  

Kneed het overige deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Snijd reepjes uit het deeg. Leg de deegreepjes kruislings op de vulling. Druk de randjes goed aan. Bestrijk de bovenkant met eidooier-roommengsel. Bak de mince pies in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker 

Tip van Rudolph:  
De vulling die je overhoudt kun je gebruiken om een keer een appeltaart of crumble mee te maken.  

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker