De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eksi koekoe

50 min (voor)bereidingstijd
Eksi koekoe

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg samen met het amandelextract toe aan de eidooiers. Rasp de schil van de citroen, halveer en pers het sap uit bovenop de eidooiers. Klop het eidooiermengsel met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng de bloem met het kaneelpoeder en het bakpoeder. Spatel de eidooiers samen met het bloemmengsel en de boter door het eiwit. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de springvorm en bak het biscuit in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Topping
Smelt de boter. Bestrijk de cake royaal met de rum en de gesmolten boter. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker