Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter. Splits de eieren. Klop de
eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Halveer het
vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg samen met het amandelextract toe
aan de eidooiers. Rasp de schil van de citroen, halveer en pers het sap uit bovenop
de eidooiers. Klop het eidooiermengsel met de resterende suiker au bain-marie
schuimig en lobbig. Meng de bloem met het kaneelpoeder en het bakpoeder. Spatel
de eidooiers samen met het bloemmengsel en de boter door het eiwit. Vet de springvorm
in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de springvorm en bak het
biscuit in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.
Topping
Smelt
de boter. Bestrijk de cake royaal met de rum en de gesmolten boter. Bestuif voor
het serveren met poedersuiker.
0 reacties