Eksi koekoe

25
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en voeg samen met het amandelextract toe aan de eidooiers. Rasp de schil van de citroen, halveer en pers het sap uit bovenop de eidooiers. Klop het eidooiermengsel met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng de bloem met het kaneelpoeder en het bakpoeder. Spatel de eidooiers samen met het bloemmengsel en de boter door het eiwit. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de springvorm en bak het biscuit in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Topping
Smelt de boter. Bestrijk de cake royaal met de rum en de gesmolten boter. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Biscuit

  • 135 g roomboter
  • 9 eieren
  • 240 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl amandelextract
  • 1 citroen
  • 225 g bloem
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl bakpoeder

Topping

  • 100 g roomboter
  • 50 ml rum

Extra nodig

  • springvorm van 25 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
25