Duitse hamburgers (Oktoberfest burger)

33
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng de zuurkool in een pan met een scheutje water aan de kook en laat met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar worden.

Bak de broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snijd de uien in niet al te dunne ringen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de uienringen op laag vuur in circa 10 minuten bruin en zacht en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verwarm een grillpan voor.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Meng in een kom het gehakt met de knoflook, basterdsuiker, ei en het paneermeel goed door elkaar. Maak er met vochtige handen 4 hamburgers van. Bestrijk de hamburgers met olie en gril ze in de grillpan in circa 10 minuten gaar.

Meng de honingmosterd met de mayonaise.

Snijd de broodjes doormidden.

Serveren

Leg de onderkant van de broodjes op bord en schep er zuurkool op. Leg er een plakje ham, een hamburger en een lepel gebakken uienringen op. Schep er honingmosterdmayonaise op en leg het kapje van het brood erop.

Thema: maaltijden voor mannen

Ingredienten

4
Personen

Duitse hamburgers (Oktoberfest burger)

  • 400 g zuurkool
  • 4 kaiserbroodjes
  • 4 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 20 g paneermeel
  • olijfolie om mee te bakken
  • 2 el honingmosterd
  • 1 el mayonaise
  • 4 plakjes ham

Extra nodig

  • grillpan
  • satéprikkers
Geef je waardering
33