Krieltjes:
- Was en halveer de krieltjes en kook ze in circa 10 minuten gaar.
- Breng een pan water met zout aan de kook voor de worteltjes.
Duitse biefstuk
- Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk.
- Splits het ei en meng de eidooier door het vlees.
- Voeg de worcestersaus en mosterd toe. Houd een vierde van de mosterd apart voor de salade.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kneed het tartaardoor elkaar en vorm er 4 ballen van
- Verhit een scheutje olie in een pan
- Druk het vlees een klein beetje plat en bak het vlees in circa 2 minuten aan elke kant bruin.
De worteltjes
- Was en schil de worteltjes en snijd het loof eraf.
- Kook de wortels in circa 5 minuten gaar.
Krieltjessalade
- Giet de krieltjes af en stoom ze droog.
- Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd. Roer de warme krieltjes erdoor. Knip de tuinkers af en breng de salade op smaak met tuinkers, zout en peper.
- Snijd de komkommer in blokjes
- Laat de maïskorrels uitlekken en roer de komkommer en maïskorrels door de krieltjessalade.
0 reacties