Duitse biefstuk met krieltjes salade

59
Makkelijk
Duitse biefstuk met krieltjes salade

Ingredienten

4
Personen

Duitse biefstuk met krieltjes salade

  • 700 g krieltjes ongekookt met schil
  • 1 ui
  • 400 g tartaar
  • 1 ei
  • 1 scheutje worcestersaus
  • zonnebloemolie
  • 1 bosje bospeen
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el mosterd
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 komkommer
  • 150 g maïskorrels
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krieltjes:

  • Was en halveer de krieltjes en kook ze in circa 10 minuten gaar.
  • Breng een pan water met zout aan de kook voor de worteltjes.

Duitse biefstuk

  • Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk.
  • Splits het ei en meng de eidooier door het vlees.
  • Voeg de worcestersaus en mosterd toe. Houd een vierde van de mosterd apart voor de salade.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Kneed het tartaardoor elkaar en vorm er 4 ballen van
  • Verhit een scheutje olie in een pan
  • Druk het vlees een klein beetje plat en bak het vlees in circa 2 minuten aan elke kant bruin.

De worteltjes

  • Was en schil de worteltjes en snijd het loof eraf.
  • Kook de wortels in circa 5 minuten gaar.

Krieltjessalade

  • Giet de krieltjes af en stoom ze droog.
  • Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd. Roer de warme krieltjes erdoor. Knip de tuinkers af en breng de salade op smaak met tuinkers, zout en peper.
  • Snijd de komkommer in blokjes
  • Laat de maïskorrels uitlekken en roer de komkommer en maïskorrels door de krieltjessalade. 
Duitse biefstuk met krieltjes salade
Geef je waardering
59