Doperwtenpuree met gekruide kip

9
Makkelijk
Doperwtenpuree met gekruide kip

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Gekruide kip

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de koriander fijn.
  • Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de ui, yoghurt, zout, peper, kaneel, komijn en koriander erover en roer goed door elkaar.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 10 minuten in de oven.
  • Haal de folie eraf, zet de grill van de oven aan en gril de kip nog circa 10 minuten in de oven.

Aardappels

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin.
  • Snijd de courgette in de lente in vieren en daarna in stukjes.
  • Voeg courgette en de ras el hanout toe en bak circa 5 minuten mee.

Doperwtenpuree

  • Breng een pan met water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
  • Kook de doperwten in de bouillon in circa 5 minuten gaar en giet ze af.
  • Roer de crème fraiche door de erwten en breng op smaak met peper.
  • Pureer de erwten met de staafmixer.
  • Pluk en snijd de munt fijn en roer de munt door de doperwtenpuree. 

Ingredienten

4
Personen

Kipmarinade

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml yoghurt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 400 g kippendijtjes (zonder bot)

Doperwtenpuree en aardappels

  • zonnebloemolie
  • 800 g krieltjes voorgegaard
  • 1 courgette
  • 1 tl ras el hanout
  • 0.25 bosje koriander
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g doperwten
  • 3 el crème fraîche
  • 0.25 bosje munt

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal
Doperwtenpuree met gekruide kip
Geef je waardering
9