- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gekruide kip
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de koriander fijn.
- Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de ui, yoghurt, zout, peper, kaneel, komijn en koriander erover en roer goed door elkaar.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 10 minuten in de oven.
- Haal de folie eraf, zet de grill van de oven aan en gril de kip nog circa 10 minuten in de oven.
Aardappels
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 8 minuten goudbruin.
- Snijd de courgette in de lente in vieren en daarna in stukjes.
- Voeg courgette en de ras el hanout toe en bak circa 5 minuten mee.
Doperwtenpuree
- Breng een pan met water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
- Kook de doperwten in de bouillon in circa 5 minuten gaar en giet ze af.
- Roer de crème fraiche door de erwten en breng op smaak met peper.
- Pureer de erwten met de staafmixer.
- Pluk en snijd de munt fijn en roer de munt door de doperwtenpuree.
0 reacties