Leg het vlees in een schaal en giet de melk erover. Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan het vlees. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn. Laat het vlees circa 2 uur marineren in de koelkast. Haal het vlees uit de marinade, verpak het in plastic folie en leg het minimaal 5 uur in de diepvries.
Snijd de wortel, rode kool en sla in dunne reepjes en meng ze. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar. Snijd voor de pittige tomatensaus de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de uien meng met de tomatenblokjes, sambal en tomatenketchup. Bak de pitabroodjes af. Snijd het bevroren vlees in heel dunne plakjes en bak op hoog vuur gaar. Snijd de broodjes open en vul ze met salade, gebakken kalfsvlees en de sauzen.
Dit recept komt uit de aflevering over Istanbul van het programma The Taste of Life Travel.
Meld je aan en praat mee