- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in zo klein mogelijk blokjes en kook de aardappelblokjes in circa 5 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappel met een pureestamper.
- Klop de eieren los en roer de karnemelk erdoor.
- Meng de aardappelpuree, bloem, bakpoeder, blauwe bessen en de nootmuskaat door het karnemelkmengsel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan. Bak de pannenkoek, om in om, in circa 5 minuten gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.
Spinazie
- Verhit een scheut olie in een (hapjes)pan en bak de spinazie circa 3 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Walnotenpesto
- Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
- Pluk de basilicum
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Pureer met de staafmixer de walnoten met de knoflook, basilicum, kaas en olie tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de pannenkoeken over borden. Verdeel de spinazie over de pannenkoeken en lepel de walnotenpesto eroverheen.
0 reacties