Dendeng terik (gekruid rundvlees met kokosmelk) & gebakken Chinese kool

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
85 minuten totale tijd

Dendeng terik
Snijd het vlees in reepjes van 5 x 2 centimeter. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Vijzel voor de boemboe de sjalotten en knoflook samen met de kemirinoten, trasi, ketoembar en suiker tot een grof mengsel.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit de boemboe circa 2 minuten. Kneus de serehstengel. Snijd de laos in grove stukken. Voeg de serehstengel, laos en het vlees toe en bak in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en laat op zacht vuur in circa 1 uur inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Verwijder de laos en de serehstengel.

Gebakken Chinese kool
Snijd de Chinese kool in repen. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de knoflook. Voeg de kool toe en bak circa 3 minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat de kool op laag vuur in circa 8 minuten gaar koken. Voeg voor het serveren de garnalen toe en bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer met de dendeng terik en de gebakken Chinese kool.

TIP: Serveer met bijvoorbeeld meergranenrijst

Ingredienten

4
Personen

Dendeng terik

  • 600 g runderstooflapjes
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 kemirinoten
  • 1 tl trassi
  • 2 tl ketoembar
  • 3 tl bruine suiker
  • olijfolie
  • 1 serehstengel
  • 3 cm laos
  • zonnebloemolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml groentebouillon

Gebakken Chinese kool

  • 1 Chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 4 el gebakken uitjes

Extra nodig

  • vijzel
Geef je waardering
4