- Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de bloemkool.
Aardappels
- Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Vrolijke gehaktballen
- Snijd de korstjes van het brood en week het brood in 50 ml melk.
- Meng het gehakt met het ei.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele kleine blokjes.
- Knijp het brood uit en voeg het brood, de paprika en de ontdooide doperwten toe aan het gehakt.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Draai 4 gehaktballen en rol ze door het paneermeel.
- Verhit de olie en boter in een braadpan en bak de gehaktballen om en om goudbruin.
Jus maken
- Pel en snipper de ui.
- Bak de ui en het paprikapoeder circa 5 minuten mee met de gehaktballen.
- Schenk 100 ml water in de pan.
- Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in de jus in circa 20 minuten gaar. Bloemkool koken
- Voeg 50 ml melk toe aan het kokende water.
- Snijd de bloemkool in roosjes, kook ze in circa 8 minuten beetgaar en giet ze af.
- Hak de dille fijn en schep door de bloemkool.
Thema: passie voor piepers
0 reacties