De vrolijke gehaktbal met bloemkool & gekookte aardappels

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de bloemkool.

Aardappels

  • Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Vrolijke gehaktballen

  • Snijd de korstjes van het brood en week het brood in 50 ml melk.
  • Meng het gehakt met het ei.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele kleine blokjes.
  • Knijp het brood uit en voeg het brood, de paprika en de ontdooide doperwten toe aan het gehakt.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Draai 4 gehaktballen en rol ze door het paneermeel.
  • Verhit de olie en boter in een braadpan en bak de gehaktballen om en om goudbruin.

Jus maken

  • Pel en snipper de ui.
  • Bak de ui en het paprikapoeder circa 5 minuten mee met de gehaktballen.
  • Schenk 100 ml water in de pan.
  • Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in de jus in circa 20 minuten gaar. Bloemkool koken
  • Voeg 50 ml melk toe aan het kokende water.
  • Snijd de bloemkool in roosjes, kook ze in circa 8 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Hak de dille fijn en schep door de bloemkool.

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Vrolijke gehaktbal met bloemkool & gekookte aardappels

  • 900 g vastkokende aardappels
  • 2 sneetjes wit brood
  • 100 ml magere melk
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 rode paprika
  • 50 g doperwten (diepvries)
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 bloemkool
  • 5 takjes dille
Geef je waardering
5