Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Voor de dahl

  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 ui
  • 3 grote teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kerriepoder
  • 0.5 tl cayennepoeder
  • 3 tomaten
  • 300 g rode linzen
  • 2 wortels
  • 1 courgette

Extra nodig

  • grove rasp
  • blender of staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Bereiden
Breng voor de groentebouillon het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
Pel en snipper de ui.
Pel en rasp de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de komijnpoeder, kerriepoeder en de cayennepeper toe en bak circa 3 minuten mee.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de pan.
Schenk de bouillon erbij, voeg de linzen toe en kook de linzen in 15-20 minuten gaar.
Schil intussen de wortels en rasp ze op een grove rasp.
Snijd de courgette in lange slierten.
Pureer de soep kort met een staafmixer zodat de linzen kapot gaan en de soep bindt maar de soep moet niet glad worden.
Voeg de wortel toe en kook de soep nog 2 minuten door.
Voeg het grootste gedeelte van de cougetteslierten toe en warm goed door. Breng indien nodig op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de soep in borden en leg de resterende courgetteslierten erin.

Geef je waardering

201
Veganistische recepten: Dahl met rode linzen