Dadeldessert

0
Gemiddeld
Dadeldessert

Bereidingswijze

1 uur en 10 minuten totale tijd

Kneed een deeg van de deeg ingrediënten. Verpak het in plastic folie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Maal in de keukenmachine de ingrediënten voor de vulling tot een pasta. Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg zo dun mogelijk uit met een pastamachine of deegroller. Snijd het deeg in stroken van circa 5 bij 10 cm. Beleg de helft van het deeg met de vulling. Bestrijk de randen met water en vouw dicht als een ravioli. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de pakketjes goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker en serveer ze met frambozen en een bol ijs.

Dit recept komt uit de aflevering over Malta van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

8
Personen

Deeg

  • 250 g bloem
  • 25 g reuzel
  • 75 ml witte wijn
  • 0.25 tl bakpoeder
  • 12 g suiker

Vulling

  • 250 g dadels zonder pit
  • sap en rasp van een kwart citroen
  • sap en rasp van een kwart sinaasappel
  • 1 mespuntje gemalen kruidnagel
  • 0.5 tl gemalen kaneel
  • 0.5 borrelglas anijslikeur (bijvoorbeeld Sambuca)
  • 1 klein scheutje water
  • olie om te frituren
  • poedersuiker om te bestrooien
  • 200 g frambozen
  • 1 bak vanilleijs
Dadeldessert
Geef je waardering
0