Crudité

10
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Crudité

Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukken van 10 centimeter. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Snijd de komkommer in gelijke repen. Snijd de onderkant van de witlof. Maak de bladeren los en serveer. Verwijder een beetje groen van de radijsjes en serveer.

Ansjovisdip

Pel en snijd de knoflook fijn. Mix met een staafmixer de olijfolie, knoflook, witte wijnazijn en de ansjovis tot een gladde saus.

Yoghurt-knoflookdip

Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de bieslook fijn. Meng in een kom de yoghurt, knoflook en bieslook en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Zoete chilidip

Halveer de sinaasappel. Meng in een kom de chilisaus, sap van de sinaasappel en Griekse yoghurt en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Oud & Nieuw buffet? Bekijk hier bijpassende recepten.

 

Ingredienten

4
Personen

Crudité

  • 1 bleekselderij
  • 2 paprika's
  • 1 komkommer
  • 4 stronken witlof
  • 1 bosje radijs

Ansjovisdip

  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 blikje ansjovisfilets

Yoghurt-knoflookdip

  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bieslook
  • 200 g Griekse yoghurt

Zoete chilidip

  • 4 el chilisaus
  • 1 sinaasappel
  • 75 g Griekse yoghurt

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
10