Bechamel
Pel en snipper de ui. Verhit de boter en fruit de ui glazig. Voeg de bloem toe. Gaar de bloem tot er een glimmende roux is ontstaat. Voeg de melk in delen toe tot het helemaal is opgenomen in de roux. Kook de saus circa 10 minuten op laag vuur. Roer af en toe goed door. Rasp de kaas en voeg een kwart toe. Voeg de Provençaalse kruiden en een snufje zout en wat peper toe. Zet het vuur uit.
Croque Monsieur
Besmeer de boterhammen met boter en beleg er vier met ham. Leg hier wat kaas op en lepel er wat bechamelsaus op. Snijd de tomaat in dunnen plakken en verdeel ze over de boterhammen. Lepel hier weer een beetje bechamelsaus overheen. Leg er weer een boterham op. Leg de boterhammen op een bakplaat, lepel er saus over en strooi hier als laatste nog een beetje geraspte kaas op. Bak circa 15 minuten in de oven.
Mosterdvinaigrette
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot, mosterd en witte wijnazijn tot het gebonden is. Voeg vervolgens de olijfolie druppelsgewijs toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. Hak de peterselie en voeg toe.
Salade
Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen en leg ze op de gemengde sla. Snijd reepjes avocado en verdeel ze over de sla. Maak de sla aan met de mosterdvinaigrette.
Snijd de croque monsieur diagonaal doormidden en serveer de salade erbij.
croque monsieur a la johnny
Besmeer de boterhammen met boter en beleg er vier met ham. Leg hier wat kaas op en lepel er wat bechamelsaus op. Snijd de tomaat in dunnen plakken en verdeel ze over de boterhammen. Lepel hier weer een beetje bechamelsaus overheen. Leg er weer een boterham op.
Meld je aan en praat mee