De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

croissantboom met camembert

Deze croissantboom met camembert is de ultieme borrelhap... Of voorgerecht... Of bijgerecht... Leuk om te maken en vooral onwijs lekker om te eten!

30 min voorbereidingstijd
150 min (voor)bereidingstijd
Croissantboom

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze croissantboom met camembert is de ultieme borrelhap... Of voorgerecht... Of bijgerecht... Leuk om te maken en vooral onwijs lekker om te eten!

Bereidingswijze

Stap 1: 
Doe de bloem, de gist, de suiker en klontje boter in een kom en mix goed. Doe daarna de koude melk en het water erbij en meng weer goed door. Zodra het een bal wordt, kan het zout erbij. 

Stap 2: 
Haal het deeg uit de mixer een kneed het op een schone ondergrond nog 5-8 minuten met de hand door tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie, leg op een bord of schaal en zet in de koelkast (60 minuten) of vriezer (30 minuten). 

Stap 3: 
Vorm van de 100 g boter een plak van ongeveer 10 bij 10 centimeter zodat je dat straks kunt gebruiken om te toeren. Leg de boter weer terug in de koelkast. Boter en deeg moeten ongeveer dezelfde temperatuur hebben voor het bewerken. 

Stap 4: 
Haal het deeg uit de koeling en leg op een bebloemd werkvlak. Rol met een bebloemde deegroller het deeg uit tot een rechthoek van 10 bij 20 centimeter. Leg de lange kant van de lap naar je toe. Leg de boterplak op de linkerkant en vouw de rechterkant van het deeg erover heen. Druk de naden dicht. Je boter moet helemaal in het deeg ingepakt zijn. 

Stap 5: 
Rol het deeg met een bebloemde deegroller uit tot een lap van ca 25 x 15 centimeter. 

Stap 6: 
Veeg al het overtollige bloem van je deeg af en vouw het deeg in drieën. Vouw de bovenkant 1/3e naar beneden. De onderkant vouw je nu 2/3e ertegenaan. Nu vouw je de plak dubbel. Pak de plak in met plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. 

Stap 7: 
Voor de tweede toer draai je de plak 90 graden zodat de dichte kant links ligt en herhaal bovenstaande proces van het vouwen. Pak de plak in met plastic folie en leg weer 30 minuten in de koelkast. 

Stap 8: 
Voor de laatste toer bestuif je je werkblad weer met bloem. Haal het deeg uit de koelkast, verwijder de folie en leg met de dichte vouw naar links. Herhaal bovenstaande proces opnieuw. Pak de plak in met plastic folie en leg 60 minuten in de koelkast. Daarna is het klaar voor gebruik. 

Stap 9: 
Verwarm de oven voor op 210 °C (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Stap 10: 
Rol het deeg tot ongeveer 0,5 cm dik. Steek met een steker van 5 centimeter 16 rondjes uit het deeg. 

Stap 11: 
Leg de camembert in het midden op de bakplaat met bakpapier. Maak met de 16 rondjes een boom rondom de camembert.  

Stap 12: 
Smelt de boter in een pannetje. Doe het knoflookpoeder erbij. Besmeer het deeg met de boter en bestrooi met de geraspte Gruyère. 

Stap 13: 
Bak op 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de verse basilicum. Eet het liefst nog warm. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker