De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crispy kip met bimi en rijst

Lekkere gerkuide crispy kip met zachte bimi en rijst.

Crispy kip

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem met het five spice poeder, cayennepeper, knoflookpoeder en een beetje zout. Bestrooi de kippenvleugels met het bloem- kruidenmengsel en leg ze met de huidkant naar boven op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de kippenvleugels in circa 35 minuten in de oven goudbruin en knapperig.

Kook de rijst in circa 8 minuten gaar in een pan water en een beetje zout. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de bimi in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. 

Snij de paksoi in de lengte in repen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok. Pel en snij de knoflook fijn. Fruit de knoflook circa 1 minuut in de wok en voeg de bimi en paksoi toe. Roerbak circa 3 minuten en breng op smaak met een beetje zout.

Snij de pinda’s grof. Snij de limoen in acht partjes.

Serveren

Verdeel de crispy kippenvleugels met bimi en paksoi over een grote schaal. Bestrooi met de gehakte pinda’s en limoenpartjes. Serveer de rijst erbij in een kom.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker