Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem met het five spice poeder, cayennepeper, knoflookpoeder en een beetje zout. Bestrooi de kippenvleugels met het bloem- kruidenmengsel en leg ze met de huidkant naar boven op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de kippenvleugels in circa 35 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Kook de rijst in circa 8 minuten gaar in een pan water en een beetje zout. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de bimi in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Snij de paksoi in de lengte in repen. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok. Pel en snij de knoflook fijn. Fruit de knoflook circa 1 minuut in de wok en voeg de bimi en paksoi toe. Roerbak circa 3 minuten en breng op smaak met een beetje zout.
Snij de pinda’s grof. Snij de limoen in acht partjes.
Serveren
Verdeel de crispy kippenvleugels met bimi en paksoi over een grote schaal. Bestrooi met de gehakte pinda’s en limoenpartjes. Serveer de rijst erbij in een kom.
0 reacties