Breng alvast een pan met water aan de kook voor de cous cous.
Breng alvast een pan met water aan de kook voor de doperwten.
Cous cous
Voeg de cous cous samen met de rozijnen in een kom.
Schenk kokend water in de kom tot circa 1 cm boven de cous cous.
Laat dit geheel circa 8 minuten intrekken.
Cous cous salade afmaken
Kook de erwten in circa 2 minuten gaar.
Giet af en spoel koud.
Snijd de radijsjes in vieren.
Snijd de bosui in kleine ringen
Hak de koriander en munt fijn.
Schep de erwten, radijsjes, bosui, koriander en munt door de cous cous.
Rasp de limoenschil bij het mengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de makreelfilets schoon door de huid en graten te verwijderen.
Breek de makreel in stukjes en strooi over de cous cous salade.
Komkommersalade
Rasp de komkommer
Leg de geraspte komkommer in een zeefje en strooi zout erover. Meng dit goed en laat uitlekken.
Knijp of druk met een lepel het extra vocht eruit.
Meng de komkommerrasp door de yoghurt.
Halveer de limoen en knijp 1 helft uit boven de kom.
Hak de munt fijn en schep erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties