Couscous met makreel

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Couscous wellen

Breng het water aan de kook. Schep de couscous in een kom. Schenk het water erop, dek af met een bord en laat de couscous circa 5 minuten wellen. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vergine en een beetje zout toe. Roer los met een vork.

Couscous met makreel

Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een steelpan, voeg de ui, knoflook en de kappertjes toe en bak circa 1 minuut. Voeg de gepelde tomaten toe en verwarm circa 5 minuten. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Halveer de cherrytomaten. Verwijder de graten uit de makreel en pluk de makreel in kleine stukjes. Zet het vuur van de tomatensaus uit en voeg de courgette, peterselie, cherrytomaten, olijven en makreel toe. Roer goed door en breng op smaak met een beetje zout en peper. Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Roer de saus, pijnboompitten en rucola door de couscous. Halveer de citroen en pers de helft uit boven de couscous en roer goed door. Snijd de rest van de citroen in vieren en serveer bij de couscous.

Ingredienten

4
Personen

Couscous met makreel

  • 0.5 l water
  • 300 g couscous
  • olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el kappertjes
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 courgette
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 250 g cherrytomaten
  • 300 g gerookte makreelfilet
  • 3 el zwarte pitloze olijven
  • 65 g pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 1 citroen
Geef je waardering
6