Couscous met caponata

0
Makkelijk
Couscous met caponata

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Couscous

  • Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Caponata

  • Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de aubergine, bleekselderij en de rode uien in circa 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de rode wijnazijn, suiker en de tomatenblokjes toe. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Pluk en hak de basilicum en snijd de olijven in ringetjes.
  • Roer de olijven, basilicum, rozijnen en de kappertjes door de caponata.

Serveren

  • Verdeel de couscous en de caponata over borden en bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Ingredienten

4
Personen

Couscous met caponata

  • 300 g couscous
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 rode uien
  • 2 aubergines
  • olijfolie om in te bakken
  • 5 trostomaten
  • 80 ml rode wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 65 g pijnboompitten
  • 2 el groene olijven zonder pit
  • 0.5 bosje basilicum
  • 3 el rozijnen
  • 1 el kappertjes
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Couscous met caponata
Geef je waardering
0