De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

couscous met caponata

25 min kooktijd
Couscous met caponata

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Couscous

  • Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Caponata

  • Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de aubergine, bleekselderij en de rode uien in circa 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de rode wijnazijn, suiker en de tomatenblokjes toe. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Pluk en hak de basilicum en snijd de olijven in ringetjes.
  • Roer de olijven, basilicum, rozijnen en de kappertjes door de caponata.

Serveren

  • Verdeel de couscous en de caponata over borden en bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker