Couscous
- Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Caponata
- Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
- Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
- Snijd de aubergines in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de aubergine, bleekselderij en de rode uien in circa 5 minuten goudbruin.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Voeg de rode wijnazijn, suiker en de tomatenblokjes toe. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
- Pluk en hak de basilicum en snijd de olijven in ringetjes.
- Roer de olijven, basilicum, rozijnen en de kappertjes door de caponata.
Serveren
- Verdeel de couscous en de caponata over borden en bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
0 reacties