Courgette, frambozen en wild gaan perfect samen in deze lichte, Italiaanse salade. Hugo deelt zijn recept.

Hugo Kennis

Ingredienten

6
Personen

  • 2 wilde duivenfilets
  • 3 kleine courgettes
  • 4 el witte-balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 40 g roomboter
  • 30 g amandelen met vlies
  • 200 g gemengde sla
  • 1 citroen
  • 125 g frambozen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:
Haal de duivenfilets ongeveer 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.


Stap 2:
Snijd met een dunschiller de courgettes in dunne plakken. Meng in een kom de azijn, olijfolie en een beetje peper en zout.

Stap 3:
Voeg de plakken courgette toe en meng goed door. Laat intrekken totdat de rest klaar is. De courgette zal een beetje zachter worden maar toch een bite houden.

Stap 4:
Dep de duivenfilets droog met keukenpapier. Snijd in gelijke stukken en bestrooi met peper en zout. Pel en plet de knoflook en snijd een keer door. Ris de rozemarijn.

Stap 5:
Smelt de boter in een koekenpan en bak de duivenfilets met de rozemarijn en de knoflook in circa 4 minuten rosé. Keer halverwege om. Overgiet het vlees tijdens het bakken met het bakvet uit de pan.

Stap 6:
Verpak de filets in aluminiumfolie en laat circa 5 minuten rusten. Snijd de filets in mooie plakken. Laat het bakvet in de pan, hier maak je zo de frambozensaus in.

Stap 7:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan voor circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.

Stap 8:
Pers de citroen. Meng de sla met het sap van de citroen en een scheutje olijfolie.

Stap 9:
Verwarm de pan met het bakvet van de duivenfilets. Voeg de frambozen toe en prak met een houten lepel of spatel een beetje stuk. Roer goed door en laat het geheel even kort doorwarmen.

Stap 10:
Verdeel de sla over een mooie schaal. Leg de courgetteplakken erop. Verdeel de plakjes duif erover. Lepel de frambozensaus erover. Garneer met de geroosterde amandelen.

Geef je waardering

13
Duif