Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding:
- Snijd de uiteindes van de courgette en snijd de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in linten. Snijd de overgebleven restjes fijn.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan.
- Bak de courgettelinten in circa 2 minuten om en om gaar en haal de courgette uit de pan.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze fijn.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak circa 4 minuten mee. Hak de hazelnoten en voeg ze samen met de fijngesneden courgette toe en roer goed door.
- Schep het paddenstoelenmengsel in een kom, rasp de kaas erboven, roer het ei erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bieslook fijn en voeg het toe.
- Leg 4 plakken courgette neer als een ster. Leg een lepel vulling in het midden en klap de uiteindes terug. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bak de pakketjes circa 10 minuten in de oven.
- Snijd de bieten in grove stukken en pureer ze met azijn en een scheut water tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Zeef de bietensaus in een pan en breng op laag vuur aan de kook.
Tip: Voeg eventueel paneermeel toe aan het paddenstoelenmengsel als het te vochtig is.
Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.
Wijntip van wijndeskundige Corria Houthuizen Een witte wijn, beetje stevig, van Chardonnay gemaakt, is om te smullen hierbij. Zoek er één uit de nieuwe wereld (buiten Europa): die zijn lekker vet. Hou je van iets milder, maar wel kruidig en fris? Probeer eens een witte Oostenrijkse wijn van het lokale druivenras Gruner Veltliner. |
0 reacties