Courgettekoekjes met muntyoghurt

48
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de courgette op een grove rasp en meng de knoflook en de ui erdoor. Ris de tijm en rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en voeg tijm en kaas toe aan de courgette. Roer het ei en de bloem erdoor en breng het beslag op smaak met versgemalen peper.

Verhit een scheutje olie in de gourmetpannetjes, bedek de bodem met het beslag en bak de koekjes rondom bruin. Snijd de munt fijn en meng door de yoghurt. Rasp de limoen erboven en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveer de muntyoghurt bij de courgettekoekjes.

Ingredienten

4
Personen

Voor de courgettekoekjes

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 2 takjes tijm
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • zonnebloemolie
  • 3 takjes munt
  • 60 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • grove rasp
  • fijne rasp
Geef je waardering
48