De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cordon bleu

Een heerlijke cordon blue daar maak je iedereen blij mee. Misschien maak jij hem wel vanavond?

30 min kooktijd
Cordon bleu

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwijder de haas van de kipfilet. Leg je hand op de filet en snijd de kipfilet horizontaal in maar let erop dat je de filet niet helemaal doorsnijdt. Vouw de kipfilet helemaal open als een vlinder. Snijd de kaas in stukken van 0,5 centimeter en rol ze in de plak ham. Leg het ham-kaaspakketje in de filet, zet het haasje tegen het pakketje aan en sla de filet eromheen, zodat de filet helemaal dicht zit.

Kluts de eieren los met wat zout. Wentel de filets door bloem, dan door het ei en vervolgens door de panko.

Verhit wat olie in een pan en bak de filets in circa 5 minuten om en om goudbruin. Leg de filets in een ovenschaal en gaar de filets circa 18 minuten.

Bekijk hier alle tips van Andy.

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker